Щоб запобігти катастрофі, пілотам заборонять їсти горох
- 28.03.2011 12:44
Пілотам крилатих машин стануть розробляти 10-15-денне меню, відмінне по своєму асортименту блюд від харчування пасажирів. При цьому продукти стануть ретельно відбирати. Так, кулінари не стануть пригощати членів екіпажа їжею, багатою клітковиною, - горохом, кукурудзою, квасолею, грибами, сливами, капустою, - оскільки вони прискорюють процеси травлення. З цієї ж причини льотчикам не рекомендується пити квас і ласувати динями і кавунами. До речі, льотній команді під час рейсу може бути за бажанням виданий подвійний раціон гарячих блюд.
Що ж до їжі для пасажирів, то кулінари не стануть пропонувати людям котлети, паштети, варені ковбаси, тістечка з кремом, а також вже заправлені майонезом або рослинною олією салати. Ці продукти зберігаються недовго і можуть бути причиною масових отруєнь. Цікаво, що фахівці радять працівникам цеху бортового живлення маркувати готову продукцію по днях тижня. Так, якщо, скажімо, їжа приготована в понеділок, то слід нанести на коробочки з їжею жовту стрічку, у вівторок - зелену і так далі. До речі комплектування візків і контейнерів, які привозять з цеху живлення на повітряне судно, повинне починатися не раніше чим за три години до вильоту.
Коментар командира повітряного судна Сергія Іванова:
- Тиск в кабіні лайнера нижчий, ніж на землі, тому пілоти часто відчувають дискомфорт в шлунку. Ще в училищі майбутніх льотчиків учать не їсти напередодні вильоту рослинну їжу. Але якщо командирові раптом терміново потрібно було відвідати туалет, то штурвал переходить до другого пілота. Згадую випадок в Каспийскому, коли в їдальні перед польотом поїли горохового супу, - так потім ледве встигли шасі прибрати і відразу кинулися в убиральню.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06